Conny:

_DSC0159Mezelf blijven voelen in het hier en nu, me uitspreken, de verschillende delen in mezelf welkom heten. Dat is waar ik op dit moment mee bezig ben.  Daarnaast verlang ik mijn hele leven al naar een plek in de natuur. Ik ben er!  Sinds 2020 heb ik me midden in de natuur gevestigd. Blij loop ik ’s morgen mijn rondje met de hond, op zoek naar steeds weer nieuwe eetbare planten. Elke dag leer ik bij. Mijn zoektocht naar zingeving heeft me via allerlei manieren van onderwijs geven onder andere gebracht bij de stem. De stem als hulpmiddel mezelf beter te leren kennen en anderen te begeleiden in de zoektocht naar wie we in essentie zijn.  Om daar nog meer over te weten te komen volg ik op dit moment trainingen IFS bij Viram Verberk en Marie le Mahieu van In de smeltkroes. Marie zegt over IFS het volgende: “IFS is een benadering van de “structuur van onze geest” die Richard Schwarz de laatste dertig jaar heeft ontwikkeld. Deze werkwijze geeft me een vruchtbare ingang om met ons ego te werken. Telkens raak ik opnieuw verrast over de wijsheid die onze structuren hebben en aan ons tonen als je met aandacht en respect leert luisteren naar de verschillende delen in ons; ontroerend mooi!”

Privé retraite

Je kunt een driedaagse  privé-retraite  bij mij boeken. Samen kijken we tijdens een dagelijkse sessie naar wat er op dit moment speelt in je leven, en stem ik me af op jou. Ik luister, en we gaan op zoek  naar de delen in jou die iets te zeggen hebben en hoe we daar goed naar kunnen luisteren en daarmee kunnen werken. Wat leeft er in jou en vraagt om aandacht? Wat wil naar buiten komen? Dat werken kan op verschillende manieren vorm krijgen, samen zoeken we wat op welk moment past.

Naast mijn opleiding tot stembevrijder deed ik de opleidingen creatieve handvaardigheid bij de VAK in Delft,  verschillende cursussen geweldloze communicatie bij Inga Teekens van het Centrum voor Geweldloze Communicatie, schrijf ik de afgelopen jaren autobiografisch bij Arianne Collee van Draad van Arianne en put ik uit mijn ervaringen met tantrisch werk, die ik opdeed tijdens verschillende trainingen en de jaartraining bij het Centrum voor Tantra en waar ik tot op heden lessen volg aan de Mysterieschool van datzelfde Centrum. Met de trainingen Internal Family Systems ben ik op dit moment druk bezig, zowel als leerling als als coach. Oorspronkelijk werd ik opgeleid als leraar Nederlands tweedegraads aan de school voor taal en letterkunde en leraar basisonderwijs aan de Haagse Hogeschool en als remedial teacher en intern begeleider. Daarnaast werd ik opgeleid en was ik werkzaam als lerares Nederlands als tweede taal en sociale kennis en vaardigheden aan anderstaligen en was ik werkzaam in het Speciaal Onderwijs.

Kom je op retraite op de Dieken, dan is ook de ruimte en de stilte van de natuur een enorme hulpbron. De hei en het bos liggen rondom ons terrein. Ik geniet ervan je terzijde te staan. Bel me als je interesse hebt, of stuur een mail.

 

John:

De Herberg van Liefde, een plek om thuis te zijn, te mediteren, uit te rusten of een retraite te volgen. Tijdens een focusreis in Nepal, zag ik het op 4500 meter hoogte voor me, een herberg van liefde. Vervolgens kon ik er in het derde jaar van mijn opleiding aan de Pulsaracademie, waar ik werd opgeleid tot veranderkundige, er een concreet beeld aan geven. Toeval bracht mij op de Holterberg.

Na de aankoop van Herberg de Dieken in 2014 zijn we in 2022 inmiddels  acht jaar verder. Mijn vaste woon- en verblijfplaats is niet langer Den Haag, maar Holten. Ik kijk terug op de afgelopen acht jaar als zeer leerzaam.